Lemmikkien Kaivertaminen

Viimme kuukausina on saanut tehtäväksi kaivertaa useita kotilemmikkejä, pääsääntöisesti koiria. Asiakkaat laittavat kuvia omasta lemmikistä, ja kuvien perusteella, yritän parhaan taitoni mukaan hirven sarven sisältä loihtia, kaiken kulloisenkin lemmikin parhaat ominaisuudet.

Kuten ilme, katse/silmät, rauhallisuus, vilkkaus ym, mielestäni olen onnistunut kaiverruksissani aika hyvin, ainakin jos ajattelee asiakkaiden myönteisiä palautteita. Haasteellisuutta eri rotuisten koirien kaivertamiseen tuo yksilöllisyys, lempeys, karvoitus, on karkeakarvaisia, lyhyt ja pitkäkarvaisia. Toisilla on kova metsästysvietti, vaikka ovat kotona aivan mahtavan lauhkeita, kilttejä ja lapsiystävällisiä.

Aina uuden koiran kaivertaminen on haaste, suhteessa johonkin villieläimeen kuten leopardiin koska villielimestä täytyy saada esiin arvaamattomuus, ärhäkkyys ja se ilme joka on sille luontaista luonnossa. Metsästyskoiralla on tavallaan kaksi persoonaa, kotona uskollinen ja rauhallinen ja leikkisä, mutta metsälle se lähtee kuin töihin ja tekee kaiken kuin luontaisesti. Koiraa kaivertaessa ajattelen sen perustehtävää, mitä se pääsääntöisesti päivittäin tekee ja mikä on sen perus luonne.