N:o 109 Kallapuukko (280) Myyty

Kahva: Visakoivu  Helat: Messinki   Terä: Hopeateräs 115 Crv3  85 x 18 mm  kahva käsitelty wood Impreg öljyllä pinta Garnauba vaha, Tuppi: Käsin ommeltu Parkkinahkaa sisällä kakspuoleinen koivulesta. puukkossa osioita kallansaaresta, päähelassa kalaverkkoa,springiköyttä ja  kirkon paanukattoa,  tupen koristelussa  kallan kirkon tuuliviiripooki ja paanukattoa.

Kallankarit eli Maakalla ja Ulkokalla sijaitsevat Perämeressä 16 kilometriä mantereelta Kalajoen kaupungin edustalla. Saarilla on yhä kalastajien tukikohta, ja kesäisin ne ovat suosittuja matkailukohteita.

Kallankarien erikoisuus on niiden luonnon lisäksi saarten itsehallinto, jonka "ylintä päätäntä- ja tuomiovaltaa" käyttää karikokous. Itsehallinto on peräisin Ruotsin vallan ajalta ja pohjautuu kuningas Aadolf Fredrikin vuonna 1771 säätämään hamina-ordningiin, jossa karien hallinto määrätään kalastajien huostaan. Karikokous kokoontuu vuosittain Jaakon-päivää, 25. heinäkuuta, lähinnä olevana sunnuntaina. Maanmittauslaitos on todennut, että saaret omistaa Suomen valtio, mutta kuninkaallisen asetuksen nojalla Maakallan hallinta on luovutettu kalastajille. Oikeudellisesti Kallankarit eivät kuitenkaan kuulu Suomen itsehallinnollisiin yhteisöihin tai organisaatioihin, toisin kuin esimerkiksi Ahvenanmaa.

Maakallan kirkko on sopivalla säällä nähtävissä rannikolta, esimerkiksi Kalajoen hiekkasärkiltä.