Mittatilaus puukot

Mittatilaus puukko

Käsintehdyt puukot mittatilauksesta asiakkaan toiveiden mukaan. Usein nämä lahjapuukot menevät liikelahjaksi tai merkkipäivälahjaksi. Valmiita malleja löytyy myös runsaasti.
Ole rohkeasti yhteydessä!

 

Puukkotarvikkeet

Puukkojen tekemiseen valikoidut tarvikkeet on valittu lähes 40 vuoden kokemuksella itse puukkoja tehneenä panostaen laatuun ja ulkonäköön

Helat ovat itse suunniteltuja. Mallit on kaiverrettu vahasta, minkä jälkeen helat on valettu messingistä tai hopeasta,Huom!! Ei Uushopeaa (alpakka),vaan Leimattua Hopeaa, joten ne ovat laadukkaita ja tukevia. Hyvät valuhelat antavat puukon rakenteeseen (kahvaan)tukevuutta, kestävyyttä ja arvokkuutta.

Valikoimaan on tullut lisäsi myös Käpylän Veijon ja Laurinmetallin teriä sekä valmisheloja.

Tarvikkeita ja mittatilauspuukkoja voit tilata sähköpostilla tai puhelimitse.

Yhteystiedot alla olevassa linkissä.

Yhteystiedot

 

Puukon valmistaminen

Alotan aina puukon tekemisen materiaalin valinnalla, jos teen puukon visakoivusta, laatu pittää aatella tulevan käyttötarkoituksen mukkaan. Puukon tekeminen lahjapuukoksi, tai käyttöpuukoksi johonkin tiettyyn tarkoitukseen, porataanko ruojolle reikä läpi kahavan, vai katkastaanko puukon ruotua lyhemmäksi, ja porataan reikä noin kaksi senttiä lyhyempi kun kahva on, ja kiinnitetään liimaamalla. Itse käytän kemiallista metallia liimaamiseen, se on aine joka ei anna periksi, eikä saumat rupia ajan saatossa rakoileen.

Teränä käytän pääasiassa  taottua hiiliterästä tai rosteria. Puukon terän paksuutena suosin 4mm koska se on tukeva, kestää paremmin, ja on mielestäni silmälle jotenkin paremman näköinen puukoa tarkastellessa kokonaisuutena.

Ensimmäisenä tehtävänä sovitetaan alahela, esim. messinkiä tai hopeaa viilaamalla 2,5mm aloitus reikää, niin että se on tiivis eikä rakoile mistään. Sen jälkeen asetetaan ruoto kahvamateriaalin päälle, ja piirretään ruodon molemmin puolin jälki kahvaan, ja porataan piirrettyä linjaa myöten reikä kahvan keskelle, noin 2 sentin päähän oletetusta puukon päästä. Avartimella höylään reiän ruodolle sopivaksi, jonka jälkeen sekoitan kemiallisen metallin ja laitan sitä niin paljon reikään, että kun työnnän ruodon sinne varovasti perille saakka ylimääräiset pursuaa pois. Laitan koko paketin puristuksiin noin puoleksi tuntia, jonka jälkeen kemiallinen metalli on kovettunut.

Tämän jälkeen piirrän viivottimella terän suuntaisesti molemmin puolin kahvaan viivat, jolloin voidaan muotoilla kahva terään nähden suoraan. Terän hamara puolelta katsottuna puukon kahvaa pitkin tulisi kahvan painua hieman alas hamaralinjasta. Jokaisella puukon tekijällä on oma mieltymyksensä, mallinsa, mutta kaikenkaikkiaan puukon pitää olla hyvin käteen istuva.