Tammikuu 2018

No niin, joulu ja vuosi 2017, on takanapäin. Lennu-puukko on luovutettu istuvalle presidentille, sekä käyty kättelemässä presidentti Sauli Niinistöä Ylivieskassa 9.12.2017. Lennu-puukko oli presidentille mieluinen lahja, joka menee hänen puukkokokoelmaansa. Ennen joulua tuli myös presidenttiparilta Mäntyniemestä henkilökohtainen kiitos, kirjeen muodossa.

Uusi vuosi on alkanut pakkasten, ja vesisateiden merkeissä vuorotellen. Maa on hieman lumen peitossa, ja tiet ovat osittain erittäin liukkaita. Mutta aurinko jo näyttää  naamaansa pienen hetken, tehden maisemasta tosi kauniin.

Kaupankäynti käynnistyy alkuvuodesta verkkaiseen tahtiin, mutta uusia tuotteita ja tarjouksia taas tulossa!

Olen saamassa verkkokauppaani hiomanauhaa Abraloonia, joka tulee minulle nauhana leveys 115mm, aikaisemmin sitä on tehty vain pyöreänä. Hionta karkeus 1000 ja 4000, olen itse käyttänyt Abraloonia noin 15 vuotta, ja todennut sen parhaimmaksi viimmeistelyhionnassa. Sillä saa ihan naarmuttoman pinnan puukon kahvoihin, jolloin puun luonnolliset kuviot esim. raidanjuuripahkasta, ja visakoivusta tulevat loistavasti esille.

Abralooni on monipuolinen hiontanauha, se soveltuu alumiinin, teräksen, puun, ja myös vesihiontaan erikoisimmille materiaaleille, esim. kivi,Gagaatti,helmiäinen ja fossiilit, joista minulla on myös kokemuksia. Tätä nauhaa voi leikata saksilla esim, 30mm leveiksi nauhoiksi, laittaa puukon terästä kiinni hiontapenkkiin, ja tehdä viimeistelyhionta käsin.