KNIVMATERIAL, HANDGJORDA KNIVAR OCH SMYCKEN FRÅN KNIFEDREAMS.COM WEBBUTIK
I över 40 år har den prisbel önte knivmakaren Esko Heikkinen framställt fina och unika knivar, smycken och konstverk som samlare från hela världen har skaffat till sina samlingar.

Handgjorda knivarKnivbladSkaftmaterial till knivarÖvrig knivmaterial: beslag, material till knivslidan
Handgjorda köksredskapGraveringar i ben, sten och trädHandgjorda smyckenVerktyg till slipning, polering och gravering

 
Smycken- och knivkonstnär

Design Esko Heikkinen är belägen i Kalajoki (Hiekkasärkät), Finland. Esko fortsätter "Jallu" Jalmari Heikkinens hantverkartraditioner. 
”Jag bearbetar träd, ben, sten och olika metaller. Jag graverar gärna olika djurfigurer så som husdjur men också vilda djur”.
Esko är en känd knivmakare både i hemlandet och utomlands. Han har erfarenhet av flera utställningar runt om i Europa. Hans handgjorda knivar är unika och de har samlarvärde.
 
Också skräddarsydda knivar
Esko tillverkar också skräddarsydda knivar. Dessa knivar ges ofta som affärsgåvor eller som årsdagsgåvor åt privatpersoner. Du kan välja mellan otaliga färdiga modeller så som t.ex. kåsaknivar och jaktknivar.
 
Från Eskos smedjebutik kan du också själv komma och välja den mest passande kniven, det vackraste smycket eller olika material och verktyg till knivtillverkningen.
 
Beställ från nätet
I Eskos webbutik hittar du också olika knivmaterial som t.ex. smidda knivblad, skaft-material (sälgrot, masurbjörk, ebenholts, gagat osv.), slidmaterial och beslag. Esko planerar och graverar sina beslag själv. Han gör dem först av vax varefter han gjuter dem av silver eller mässing. Läs också: Knivtillverkning / Knivmaterial.
 
Hantverk med årtiondens erfarenhet
Esko har bearbetat sten och samlat på mineraler i 40 år. Förutom knivar av olika slag har han tillverkat också unika designsmycken som du kan hitta i webbutiken. Därifrån hittar du också gamla knivar, fällknivar och samlarknivar.
 
Nyheter
Nu till salu verktyg till knivtillverkning, slipning och gravering. Som nya produkter olika handgjorda köksredskap
Guld nugget –smycken, halsband och örhängen med eller utan granat samt silversmycken med stenar.
Alla smycken är av egen produktion och har gjutits av silver. De är stadiga och håller också hårt bruk. Stenarna behöver inte limmas utan de är hopfogade med tappar. Då är smycket fritt från limmångor och därför hållbart.
 
Nya redskap i urvalet! T.ex. halvfärdig kåsa för gör-det-själv –mannen och –kvinnan som vill göra sin egen kåsa eller kåsakniv. 
 
 
Titta på videon: bengravering av älghornets krona
Produkten är färdig och nu till salu   >> Läs mera