KNIVMATERIAL, HANDGJORDA KNIVAR OCH SMYCKEN FRÅN KNIFEDREAMS.COM WEBBUTIK
I över 40 år har den prisbel önte knivmakaren Esko Heikkinen framställt fina och unika knivar, smycken och konstverk som samlare från hela världen har skaffat till sina samlingar.

Nytt!!   Slipband   Abralon   1000  och  4000

Handgjorda knivarKnivbladSkaftmaterial till knivarÖvrig knivmaterial: beslag, material till knivslidan
Handgjorda köksredskapGraveringar i ben, sten och trädHandgjorda smyckenVerktyg till slipning, polering och gravering

 
Smycken- och knivkonstnär

Design Esko Heikkinen är belägen i Kalajoki (Hiekkasärkät), Finland. Esko fortsätter "Jallu" Jalmari Heikkinens hantverkartraditioner. 
”Jag bearbetar träd, ben, sten och olika metaller. Jag graverar gärna olika djurfigurer så som husdjur men också vilda djur”.
Esko är en känd knivmakare både i hemlandet och utomlands. Han har erfarenhet av flera utställningar runt om i Europa. Hans handgjorda knivar är unika och de har samlarvärde.
 
Också skräddarsydda knivar
Esko tillverkar också skräddarsydda knivar. Dessa knivar ges ofta som affärsgåvor eller som årsdagsgåvor åt privatpersoner. Du kan välja mellan otaliga färdiga modeller så som t.ex. kåsaknivar och jaktknivar.
 
Från Eskos smedjebutik kan du också själv komma och välja den mest passande kniven, det vackraste smycket eller olika material och verktyg till knivtillverkningen.
 
Beställ från nätet
I Eskos webbutik hittar du också olika knivmaterial som t.ex. smidda knivblad, skaft-material (sälgrot, masurbjörk, ebenholts, gagat osv.), slidmaterial och beslag. Esko planerar och graverar sina beslag själv. Han gör dem först av vax varefter han gjuter dem av silver eller mässing. Läs också: Knivtillverkning / Knivmaterial.
 
Hantverk med årtiondens erfarenhet
Esko har bearbetat sten och samlat på mineraler i 40 år. Förutom knivar av olika slag har han tillverkat också unika designsmycken som du kan hitta i webbutiken. Därifrån hittar du också gamla knivar, fällknivar och samlarknivar.
 
Nyheter
Nu till salu verktyg till knivtillverkning, slipning och gravering. Som nya produkter olika handgjorda köksredskap
Guld nugget –smycken, halsband och örhängen med eller utan granat samt silversmycken med stenar.
Alla smycken är av egen produktion och har gjutits av silver. De är stadiga och håller också hårt bruk. Stenarna behöver inte limmas utan de är hopfogade med tappar. Då är smycket fritt från limmångor och därför hållbart.
 
Nya redskap i urvalet! T.ex. halvfärdig kåsa för gör-det-själv –mannen och –kvinnan som vill göra sin egen kåsa eller kåsakniv. 
 
 
Titta på videon: bengravering av älghornets krona
Produkten är färdig och nu till salu   >> Läs mera

 

 

Nyheter

>>Läsa Eskos Blog

 
Januari 2018

3.1.2018
Så ja! Julen och året 2017 är förbi. Lennu –kniven har överlämnats åt vår sittande president. Jag fick äran att skaka hand med president Sauli Niinistö i Ylivieska 9.12.2017. Lennu –kniven var en omtyckt present och presidenten placerar kniven i sin knivsamling. Före julen fick jag en personlig tack i form av ett brev av presidentparet från Mäntyniemi...

 

Lennu -kniven
8.12.2017
Då republikens president Sauli Niinistö och fru Jenni Haukio meddelade om tillägg i familjen började jag fundera på en present åt dem. Och eftersom jag kan göra knivar, valdes Lennu som modell. Av republikens hund nummer ett fanns det ju många bilder på så det var enkelt att börja bearbeta kniven...

 

I väntan på julen
25.11.2017
På lördagen tillverkade jag innerslidor till knivar. En ny knivmodell har lanserats i webbutiken (Kalla -kniven). Hur ser den ut? På knivskaften och -slidan ser du delar av kyrkan och andra typiska saker från Kalla ö så som fisknät samt kyrkans spåntak och vindflöjel...

 

Puukkounelmia –utställning (Knivdrömmar –utställning)
10.8.2017
För tillfället har jag en utställning i Brahestad 1.8-30.8.17. Med på utställningen har jag cirka 100 produkter, varav ungefär trettio knivar med stenskaft. Sistnämnda knivar är mina första knivar. Vissa av dem har jag gjort redan för 38 år sedan. Alla stenknivar är gjorda av halvädelstenar, förstendade fossiler eller av malmmineraler...

 

Sten- och bengravering
8.3.2017
Då jag började tillverka knivar, var mitt första material sten. Jag började alltså med ett svårt material. Jag gjorde de första trettio knivarna av sten innan jag fattade att kanske man skulle kunna använda något mjukare material också! Det var nog jobbigt i början! Verktygen var primitiva då på 80-talet. Det fanns inte olika slipskivor, endast någon rysk diamantpolerskiva till signing...